Газови амортисьори

Амортисьори за регулиране по височина на седалките на столовете.

Ако си харесвате стола, ако искате да си спестите време и да не сменяте втори път амортисьор, то следващите няколко реда за да вас.

Как да различим по-качествените от обикновените амортисьори за столове?

Амортисьорите, както всяка стока има сертификат за качество, но има и по-важна характеристика, която не е маркетингова. Това е кой "клас" е вашия амортисьор или какъв "клас" амортисьор трябва да си закупите за да не се налага да го сменяте отново в най-скоро време.

Какви характеристики включва понятието "клас" на амортисьорите? Те са - какви материали са вложени в нея и каква издържливост на натоварване предлагат, например:

  • клас 1 е с дебелина на тръбите от 1.2 мм
  • клас 2 е с дебелина на тръбите от 1,5 мм
  • клас 3 е с дебелина на тръбите от 2.0 мм (130 кг.)
  • клас 4 е с дебелина на тръбите от 2,5 мм (150 кг.) - за всички модели.

Колкото по-дебела е тръбата на амортисьора, толкова намалява и възможността да настъпи деформация и да изпусне амортисьора или да се сцепи тръбата влизаща в кръстачката. Ето тук може да разгледате проблеми при по-нисък клас амортисьори, проблем не в самия него, а в частта която влиза в кръстачката, още един повод да се повреди амортисьор. Проектирани евтини амортисьори за честа смяна.


Как най-лесно може да се разбере дали ще закупите амортисьор, който да работи 5 години без да го считаме за късмет? Премерете колко тежи вашия нов амортисьор - ако тежи между 600 и 800 грама, то със сигурност притежавате или сте закупили бюджетен амортисьор, ако вашия амортисьор между 900 и 1200 гр, то вие сте закупили качествен амортисьор. (По-малките размери са за по-малките амортисьори)


Показани са от 1 до 6 от 6 резултата (1 страници)