Снимки на евтини амортисьори

Евтините газови амортисьори имат по-тънки стени на както на самия амортисьор, така и на тръбата влизаща в кръстачката на стола и това може да доведе до нейното скъсване и увреждане.

При смяна на амортисьор е възможно да увреди механизма или кръстачката и с закупуване на по-некачествена част да увредите здрава и да стане безпредметно закупуването на втори амортисьор.

Ето и няколко снимки на много евтини амортисьори увредили се почти веднага след смяната.

Когато се скъса тръбата на газовия амортисьор излиза тази черна част по която се плъзга самия амортисьор и се изкривява стържена, след което и самия амортисьор, независимо дали е бил повредени или не. Това увеличава 2 пъти шанса за повреда на амортисьора, един път от причина вътре в него, а втори от външна.


Скъсване на тръба от тънка стомана - тип станиол.
Ето на какви части се разпада тази черна част, по която се води амортисьора на стола


А ето когато се сменя често амортисьора и когато не се внимава как се извършва тази операция.Ако решите след това да заварявате откъснатата втулка, трябва да внимавате, защото температурата се повишава много и това уврежда поредния амортисьор и от търсенето на евтино решение се стига до изключителна загуба на време, нерви и пари.