Гаранционни условия


При предявяване на гаранционен сервиз е необходимо удостоверяването на покупката от нас с касова бележка, документ за направено плащане по банка, имейл или друг вид кореспонденция. За предявяване на гаранционен сервиз не е необходимо показване на гаранционна карта.

С направената покупка през този сайт, Вие вече сте декларирали, че сте запознати с тях.


ГАРАНЦИЯ:

Гаранцията на всички наши продукти е 2 години или повече според условията за всеки един продукт.
Гаранцията покрива нормалната работа на механизмите и общата здравина на конструкцията, както и качеството и целостта на материалите от които е произведен продукта съобразно предписанията за всеки един описани при нас.


Какво покрива тя:

 • Газов амортисьор - гаранцията която се покрива през целия посочен период на договора. Амортисьорите на китайските столове са предвидени да издържат до 110 кг, а полските до 130 кг. Освен в случаите когато е посочено друго.
 • Гаранция на колелца, кръстачка, люлеещ механизъм и подлакътници - може да са предяви претенция при получаване на стола, както и в продължение на неговото ползване, като покриват възможни фабрични проблеми като лоша заварка и др.
 • Тапицерия и други покрития - може да се предяви само в момента на получаване на стоката.

 

ПРЕПОРЪКИ:

Издръжливост на някои от компонентите на столовете при нормална експлоатация:

 • Всички столове произведени в Китай с пластмасова кръстачка са проектирани да издържат до 80 kg, освен ако не е посочено друго.
 • Всички пластмасови кръстачки, на столовете произведени в Полша, са проектирани да издържат до 110 kg.
 • Всички метални кръстачки са проектирани да издържат до 120 kg, освен ако не е посочено друго.
 • При люлеене и превръщане на облегалката в седалка е много вероятно да настъпят счупвания в колелцата, кръстачката, амортисьора, люлеещия механизъм и подлакътниците и други части на столовете, особено при бюджетните столове. (Ако търсите стол, който има по-голяма здравина се консултирайте с нас предварително.)
 • Газовите амортисьори работят само на натиск, ако дърпате седалката нагоре амортисьора е много вероятно да се повреди, като няма да изпусне веднага, но понижаването на седалката при сядане ще стане значително по-голямо и същевременно по-меко . Такива действия водят до механична повреда на амортисьора и той не подлежат на замяна.


Посочените килограми са за нормално ползване и статично натоварване!

При пластмасови подлакътници на всички китайски столове, свързващи седалката и облегалката трябва да се знае, че те са проектирани да придържат тези два елемента, а не да издържат вашата тежест при наклонен максимално назад механизъм (когато сте излегнат върху облегалката). Също така, всички извънредни усилия допълнително упражнени върху подлакътниците, различни от стандартното облягане на ръцете, намаляват тяхната дълготрайност и могат да доведат до тяхното разрушаване на едно или повече места.

Всички сглобки и болтове по механизмите трябва да бъдат затегнати, във времето някой от тях се разхлабват в зависимост от начина на ползването им и трябва да бъдат затягани повторно.

Люлеещия механизъм и механизмът между седалка и облегалка не са предвидени да бъдат продължително ползвани в отключено положение, а да бъдат поставени в удобна позиция за седящия и той да бъде заключен. Столовете не са предвидени да бъдат ползвани за постоянно люлеене и не са проектирани да имат такава издържливост. (Ако търсите такъв вариант, може да се свържете с нас, за да Ви препоръчаме по-издържливи механизми.)

При люлеене, натоварването върху кръстачката е различно от стандартното и е възможно да настъпи счупване. При стандартно седене препоръчително тегло се разпределя равномерно на 5-те лъча на кръстачката, но при люлеене, натоварването преминава основно в 2 от 5-те лъча.

Миенето да става само със специализирани препарати предназначени за вашата дамаска, естествена и изкуствена кожа. Възможно е почистването им с вода, но трябва да бъдат подсушавани веднага! Забранено е, почистването им с препарати за съдове и други повърхности поради по-голямата им агресивност! Тези препарати изсушат и увредят кожената повърхност изключително силно и бързо.

Всички столове и мебели са предвидени за вътрешна употреба в не влажна и не мокра среда, равни и гладки подови настилки.

При счупване на елемент от стола е необходимо да се свържете с нас, за да не ескалира проблема и в други елементи по него. При счуване на колелце, кръстачката спира да се натоварва равномерно и е възможно да се счупи без видима причина, дори и при натоварване значително по-малко от препоръчаното. Същото може да доведе до изкривяване или счупване люлеещия механизъм.


УСЛОВИЯ ЗА ПРЕДЯВЯВАНЕ НА РЕКЛАМАЦИЯ ПРИ ВЪЗНИКНАЛИ ПРОБЛЕМИ НА НАШИ ПРОДУКТИ:

При възникване на проблем, моля да се свържете с нас възможно най-бързо.

Всички предявени гаранционни претенции ще бъдат съобразени с вида и цялостта на конструкцията като цяло и околните елементи.

Всички проблеми и транспортни дефекти възникнали при доставка с куриер трябва да бъдат предявени с протокол при получаване на продуктите или да бъде отказано получаването й. Във всички други случай Вие поемате разходите за отстраняване на възникналия проблем.


УСЛОВИЯ ЗА ОТКАЗ ОТ РЕКЛАМАЦИЯ:

 • Липса на какъвто и документ доказващ покупката от нас.
 • Неправилно използване и/или преправяне на части от нашите продукти.
 • Механично счупени елементи.
 • Опити да се ремонтира самостоятелно.
 • Продукти с ръжда и/или повишили своя обем следствие влага не подлежат на гаранция заради лошо съхранение, също така и елементи с нарушена цялост вследствие горните условия.
 • Продукти с лош външен вид, продукти с различни замърсявания.


 

Последно обновяване на 04.11.2020 г.